Trasa: (Kijevas) - Indija - Nepalas
Trukmė: 172 dienos
Ilgis: apie 10 000 km
Dalyviai: Dingan ir Kanoa

2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Humpi


Humpis - miestelis unikumas. Didžioji dalis miesto yra tiesiog išskaptuota iš akmens, o visa kas aplink, tai granitiniai akmens luitai. Kaip vietiniai teigia, kiekvienas su sava istorija. Uolų amžius menamas tarp 3,8 - 0,6 milijonų metų. Granitiniai akmenys formuojasi giliai žemėje veikiami didelio slėgio, bei temperatūros. Per ilgą laiką sugebėjo iškilti į paviršių, suformuodami tokį gamtovaizdį, kokį matome šiandiena.
Pamoka baigta.

Paveiktiems tokio gamtovaizdžio, nereikia būti fantazijos asais, kad žvelgdami nuo kalvos išvystumėme nardančius Pterodaktilius ar rytinio kroso išlindusi Tyranozaurą.

Kaip apsigimę tyrinėtojai, neužtrunkame išnaršyti miestelio atokiausias pakampes. Labiausiai įsirėžė atmintin krioklio paieškos. Kaip patyrę pėdsekiai , nepasimetame takelių labirintuose ir be didelių sunkumų pereiname bananmedžių giraitę. Persikeliame per upe (ne tiltu ir ne laivu), ir atsiduriame akmenuotame slėnyje. Daugybės bevardžių "Puntukų" jūroje, bandome atrasti ženklų, vedančiu prie krioklio.
Lyrinis nuokrypis: Besikarstant tarp šių luitų, vėl pasijunti lyg vaikystėje.Vaizduotės galiai sustiprėjus, ir aš jau prerijų indėnas, sekantis bizonų bandos pėdomis. Po akimirkos, sėlinu priešų genties teritorijoje, ketindamas išvaduoti nelaisvėn paimtus draugus. Mėtau pėdas savo persekiotojams ar kuriu stovyklą nakčiai. Kas paneigsit šią tikrovę? Aplink nėra laiko matuoklių, ar tai XXV a. ar aeonas atgal. Ribos ištrintos, laikas pamirštas.
Apsukame lanką, pilni puikių emocijų, tačiau nieko nepešę. Nustatę naujus orientyrus, vėl leidžamės ieškoti krioklio. Šį kartą taikliai. Jau per atstumą išgirstame krentančio vandens ošimą.

Krioklys, kaip krioklys, o vat kelias iki jo, tai tikras nuotykis.

Kitas rytas, kitas krantas. Atradę ramią poilsiavietę, suderame vietą palapinėms. Pagaliau jos bus panaudotos. Dienos bėga tyrinėjant apylinkes, vakarai bendraujant, ar prie Karamboard'o lentos. Karamboard, tai toks indiškas žaidimas, labai panašus savo principu į pulą, tačiau žaidžiamas su pirštais, bei šaškėmis.



Karamboardo vakarai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą